Taartrovers

 

De Taartrovers hebben een Cultureel Kinderwarenhuis waar interactieve culturele projecten voor en met kinderen worden bedacht en ontwikkeld. De projecten worden ontwikkeld in opdracht van festivals, scholen en musea of komen op eigen initiatief ontwikkeld. In fantasierijke ateliers bieden de Taartrovers kinderen een kader, vaardigheden en inspiratie om hen vervolgens zelf te laten werken met film, verhalen en verbeelding.

In het Taartrovers Kinderfilmlab in Amsterdam Noord, Van der Pekplein 5-huis,kunnen kinderen zelf films maken, films kijken en spelen met filmtechnieken.

Meer informatie: www.taartrovers.nl

 

 

Solar World Cinema

Stichting Solar World Cinema (SWC) brengt ongeziene films naar ongebekende plekken. Dit doet zijn doot het ontwikkelen van projecten volgens het concept van de Solar Cinema, een mobiele bioscoop op zonne-energie.

SWC organiseert jaarlijks een tour door Europa waarbij in samenwerking met lokale filmfestivals en andere aan film gerelateerde organisaties openluchtfilmvoorstellingen worden georganiseerd in verschillende landen.

Daarnaast ontwikkelde SWC in samenwerking met Stichting DOEN het plan om vier mobiele cinemaprojecten in Latijns-Amerika om te bouwen tot Solar Cinema's. In het najaar van 2012 zijn inmiddels in Chili de Solar Cinema van Plataforma Visual en in Uruguay de Ecocinema van Medio&Medio gerealiseerd. In 2013 zal naar aller waarschijnlijkheid de mobiele cinema van Brazucah in Brazilie worden omgebouwd tot Solar Cinema.

Meer informatie: www.solarcinema.org